Hamis rétes recept
Hozzávalók:
- 20 dkg bármilyen gyümölcs vagy lekvár
- 25 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
A vaj felével vastagon kikenjük a tepsit.A lisztet átszitáljuk a porcukorral,belekeverjük a sütőport és a sót.A lisztes egyveleg felét a tepsibe szórjuk.A túrót rámorzsoljuk a lisztes rétegre.Erre jön a gyümölcs vagy a lekvár. Ezek tetejére tesszük a lisztes egyveleg másik felét. A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejjel,vaníliás cukorral és a maradék olvasztott vajjal.Ezt ráöntjük a sütemény tetejére.Majd fél órát állni hagyjuk.Addig a sütőt előmelegítjük és 200 fokon kb 35 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

