Almás-túrós hamisrétes recept

Hozzávalók:
- 8 db réteslap
- 8 db alma
- 50 dkg túró
- 1 kis pohár tejföl
- 2 kávéskanál fahéj
- 2+1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg olvasztott vaj
- folyékony édesítőszer
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg és vágjuk ki a magházukat. Reszeljük le és ízesítsük fahéjjal. A túróhoz keverjünk 2 db tojást és a tejfölt. Tegyük hozzá az almát, keverjük el, majd édesítsük ízlés szerint. Egy tepsit kenjünk ki egy kevés vajjal, majd fektessünk bele két réteslapot. Kenjünk rá a túrós-almás keverékből, majd folyamatosan rétegezzünk két réteslapot illetve tölteléket. A tetejére réteslap kerüljön. Keverjünk ki 1 tojást, és kenjük meg vele a tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »