Rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag réteslap
- 1 db kis tejföl
- 0,5dl olaj
- porcukor
- búzadara
- töltelék lehet: meggy, alma ,túró, mák, dió, káposzta stb
Elkészítése:
1 csomag réteslapot kettéveszem, 4 lap legyen. Amilyen a tepsim olyan hosszóságra hagyom és megkenem olajjal. A kis tejfölt összekeverem az olajjal és elkezdem kenni a réteslapot. A tölteléket, amit előre már elkészítettem azt szépen egy rúd formában belerakom és a két végét ráhajtom, majd feltekerem. Ha ez megvan, a tepsibe rakom, és szintén megkenem a tejfölös olajjal és ezeket a műveleteket megismétlem mindegyiknél. A töltelék lehet, bármi ki mivel szereti nagyon sok a variáció, lehet édes sós, vagyis bármilyen. Ha mind a 4 rúd kész előmelegített sütőben megsütjük kicsit aranysárgára és lehet tálalni, porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »