Rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag réteslap
- 1 db kis tejföl
- 0,5dl olaj
- porcukor
- búzadara
- töltelék lehet: meggy, alma ,túró, mák, dió, káposzta stb
Elkészítése:
1 csomag réteslapot kettéveszem, 4 lap legyen. Amilyen a tepsim olyan hosszóságra hagyom és megkenem olajjal. A kis tejfölt összekeverem az olajjal és elkezdem kenni a réteslapot. A tölteléket, amit előre már elkészítettem azt szépen egy rúd formában belerakom és a két végét ráhajtom, majd feltekerem. Ha ez megvan, a tepsibe rakom, és szintén megkenem a tejfölös olajjal és ezeket a műveleteket megismétlem mindegyiknél. A töltelék lehet, bármi ki mivel szereti nagyon sok a variáció, lehet édes sós, vagyis bármilyen. Ha mind a 4 rúd kész előmelegített sütőben megsütjük kicsit aranysárgára és lehet tálalni, porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »