Rántott patisszon recept
 
                            Hozzávalók:
- 75 dkg patisszon
- só
- a sütéshez bőven olaj
A bundázáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A patisszont félbevágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Besózzuk és egy óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet papírtörülközővel leitatjuk róla, és a patisszonszeleteket úgy panírozzuk be, mint a rántott húst: lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Bő, forró olajban mindkét felüket szép pirosra sütjük. Mivel a patisszonszeletek formája a haléhoz hasonló, kisgyerekeknek adjuk, amikor a felnőttek halat esznek, őket pedig meg akarjuk kímélni a szálkáktól.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

