Rántott patisszon recept

Hozzávalók:
- 75 dkg patisszon
- só
- a sütéshez bőven olaj
A bundázáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A patisszont félbevágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Besózzuk és egy óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet papírtörülközővel leitatjuk róla, és a patisszonszeleteket úgy panírozzuk be, mint a rántott húst: lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Bő, forró olajban mindkét felüket szép pirosra sütjük. Mivel a patisszonszeletek formája a haléhoz hasonló, kisgyerekeknek adjuk, amikor a felnőttek halat esznek, őket pedig meg akarjuk kímélni a szálkáktól.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »