Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott patisszon recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg patisszon
    • a sütéshez bőven olaj

    A bundázáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Elkészítés:
    A patisszont félbevágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Besózzuk és egy óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet papírtörülközővel leitatjuk róla, és a patisszonszeleteket úgy panírozzuk be, mint a rántott húst: lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Bő, forró olajban mindkét felüket szép pirosra sütjük. Mivel a patisszonszeletek formája a haléhoz hasonló, kisgyerekeknek adjuk, amikor a felnőttek halat esznek, őket pedig meg akarjuk kímélni a szálkáktól.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá