Pörkölttel töltött burgonya recept

Hozzávalók:
- 8 közepes nagyságú burgonya
- 30 dkg húsból készült pörkölt (jó a maradék is)
- dl tejföl
- só
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, tetejükről egy lapot levágunk, és a belsejüket éles késsel kikaparjuk. A kivájt burgonyákat egymás mellé egy hőálló tálba ültetjük. A pörkölt húsát apróra vágjuk, egy kevés lével összekeverjük, a burgonyaüregekbe töltjük, a fedőlapokat ráfektetjük, és a maradék pörköltlevét a tetejére locsoljuk. A sütőben addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhult (kb. egy óra). Végül megtejfölözzük és a tetejét 5 perc megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »