Szilvás pite recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 1dl szódavíz
- 2 doboz tejföl
- szilva
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal jól eldörzsöljük,míg csomómentes nem lesz,majd a többi hozzávalót is belekeverjük, és egy könnyen nyújtható tésztát kapunk,amit az előre kikent és lisztezett tepsibe terítünk. A kimagozott szilvát a héjával lefelé,szorosan egymás mellé belefektetjük,meghintjük fahéjjal és beterítjük tejföllel. Előmelegített sütőben közepes tűznél kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

