Szilvás pite recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 1dl szódavíz
- 2 doboz tejföl
- szilva
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal jól eldörzsöljük,míg csomómentes nem lesz,majd a többi hozzávalót is belekeverjük, és egy könnyen nyújtható tésztát kapunk,amit az előre kikent és lisztezett tepsibe terítünk. A kimagozott szilvát a héjával lefelé,szorosan egymás mellé belefektetjük,meghintjük fahéjjal és beterítjük tejföllel. Előmelegített sütőben közepes tűznél kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »