Sütőtökös pite recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sütőtök én kanadait használok,de bármilyen jó
- 1 kg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 1,5 l tej
- 1 élesztő
- pici só
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt 2,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, 2 tojást, 25 dkg margarint, 2 csomag vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk, majd egy órát kelesztjük. A töltelékhez a sütőtököt megpucoljuk és felkockázzuk. Annyi vízben, mely ellepi puhára főzzük. 8 dl tejben megfőzzük a pudingokat, ízlés szerinti cukormennyiséggel. A pudingba belekeverjük a tököt és összeturmixoljuk. Kevés rumaromát lehet hozzá adni, pikánsabb lesz tőle az íze. A megkelt tésztából a rácsnak kb egy maréknyit leveszünk.A többit vékony lappá nyújtunk, és kivajazott, lisztezett formába simítjuk. A krémet rákenjük, megrácsozzuk a tetejét. A maradék tojással megkenjük, 180-200 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »