Sonkás, tojásos pite recept
Hozzávalók:
- 20 dkg. füstölt-főtt sonka,
- 1 maréknyi, aprított vöröshagyma,
- kicsi só,
- bors,
- réteslap,
- tojás /személyenként 1 db./,
Elkészítése:
Egy pitetálat alaposan kikenek zsírral, bele terítek egy réteslapot, bele szórok kb. 20 dkg. apró kockákra vágott füstölt-főtt sonkát, erre szórok apróra vágott vöröshagymát kb. 1 marékkal, kicsit megsózom, borsozom, és ahány főre készül, annyi tojást ütök a hagymára, de vigyázva, hogy a tojások sárgája egyben maradjon. Minderre terítek egy következő réteslapot, melyet körben a pitetál széléhez nyomkodok villával, és levágom a felesleget. Néhány helyen megszurkálom és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, sütöm.
Reggelire, vacsorára nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

