Sonkás, tojásos pite recept
Hozzávalók:
- 20 dkg. füstölt-főtt sonka,
- 1 maréknyi, aprított vöröshagyma,
- kicsi só,
- bors,
- réteslap,
- tojás /személyenként 1 db./,
Elkészítése:
Egy pitetálat alaposan kikenek zsírral, bele terítek egy réteslapot, bele szórok kb. 20 dkg. apró kockákra vágott füstölt-főtt sonkát, erre szórok apróra vágott vöröshagymát kb. 1 marékkal, kicsit megsózom, borsozom, és ahány főre készül, annyi tojást ütök a hagymára, de vigyázva, hogy a tojások sárgája egyben maradjon. Minderre terítek egy következő réteslapot, melyet körben a pitetál széléhez nyomkodok villával, és levágom a felesleget. Néhány helyen megszurkálom és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, sütöm.
Reggelire, vacsorára nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

