Sonkás, tojásos pite recept

Hozzávalók:
- 20 dkg. füstölt-főtt sonka,
- 1 maréknyi, aprított vöröshagyma,
- kicsi só,
- bors,
- réteslap,
- tojás /személyenként 1 db./,
Elkészítése:
Egy pitetálat alaposan kikenek zsírral, bele terítek egy réteslapot, bele szórok kb. 20 dkg. apró kockákra vágott füstölt-főtt sonkát, erre szórok apróra vágott vöröshagymát kb. 1 marékkal, kicsit megsózom, borsozom, és ahány főre készül, annyi tojást ütök a hagymára, de vigyázva, hogy a tojások sárgája egyben maradjon. Minderre terítek egy következő réteslapot, melyet körben a pitetál széléhez nyomkodok villával, és levágom a felesleget. Néhány helyen megszurkálom és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, sütöm.
Reggelire, vacsorára nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »