Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-túrós pite recept

Pudingos-túrós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 12,5 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk sütőpor

    Töltelékhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2-3 ek cukor
    • 5 dl tej
    • 25 dkg túró
    • 8 dkg tejföl
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs vaníliás pudingpor
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot is. Végül adjuk hozzá a villával kissé felvert egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Ezután csippentsük le a tészta 1/3-dát, majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig. A nagyobb tésztagombócot lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután tegyük hűvös helyre, még a tölteléket elkészítjük.

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd ízlés szerint keverjünk hozzá cukrot. A maradék tejet tegyük fel a tűzre, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük langyosra, hogy még kissé folyós legyen.

    A túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a pudingport, majd keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és szintén keverjük össze.

    A piteformában lévő tészta tetejére egyenletesen kanalazzuk rá a langyosra hűtött pudingot, majd óvatosan öntsük rá a túrós tölteléket.

    A hűtőből vegyük ki a maradék tésztát, majd nyújtsuk ki, és vágjuk fel vékony csíkokra. Ezután rácsozzuk be vele a túrós töltelék tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

    A pudingos-túrós pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 236 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá