Pudingos-túrós pite recept
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot is. Végül adjuk hozzá a villával kissé felvert egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután csippentsük le a tészta 1/3-dát, majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig. A nagyobb tésztagombócot lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután tegyük hűvös helyre, még a tölteléket elkészítjük.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd ízlés szerint keverjünk hozzá cukrot. A maradék tejet tegyük fel a tűzre, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük langyosra, hogy még kissé folyós legyen.
A túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a pudingport, majd keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és szintén keverjük össze.
A piteformában lévő tészta tetejére egyenletesen kanalazzuk rá a langyosra hűtött pudingot, majd óvatosan öntsük rá a túrós tölteléket.
A hűtőből vegyük ki a maradék tésztát, majd nyújtsuk ki, és vágjuk fel vékony csíkokra. Ezután rácsozzuk be vele a túrós töltelék tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
A pudingos-túrós pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

