Fahéjas szilvás pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs sütőpor
- fahéj
- vaníliás cukor
- 60 dkg szilva
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, és tovább keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A vajas-tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásfehérjét is. Kivajazzuk, és lisztezzük a tortaformát, és belesimítjuk a tésztát. Megmossuk, és kockákra daraboljuk a szilvát. A szilvát a tészta tetejére szórjuk, hogy mindenhova kerüljön, és elfedje azt. A fahéjat belekeverjük a vaníliás cukorba, és megszórjuk a szilvák tetejét. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróba!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.