Csokis-diós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finom liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 1 dl natúr joghurt
- 1 ek baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg csokoládé
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy tálba ütöm a tojást, hozzámérem a cukrot, a tejet és a joghurtot, majd kicsit összekeverem habverővel. Hozzá adom a darált diót, a megmosott citrom reszelt héját, a lekvárt, a durvára vagdalt csokoládét és végül a lisztet és a sütőport.
Szilikonos tortaformába, vagy pitesütőbe öntöm és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm. Érdemes tűpróbát végezni, hisz nem biztos, hogy mindenkinek egyformán süt a sütője és elegendő 25 perc a teljes szilárduláshoz.
A kész tésztát pár perc pihentetés után egy tálra kiemeljük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Közben a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a süteményünket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »