Csokis-diós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finom liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 1 dl natúr joghurt
- 1 ek baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg csokoládé
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy tálba ütöm a tojást, hozzámérem a cukrot, a tejet és a joghurtot, majd kicsit összekeverem habverővel. Hozzá adom a darált diót, a megmosott citrom reszelt héját, a lekvárt, a durvára vagdalt csokoládét és végül a lisztet és a sütőport.
Szilikonos tortaformába, vagy pitesütőbe öntöm és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm. Érdemes tűpróbát végezni, hisz nem biztos, hogy mindenkinek egyformán süt a sütője és elegendő 25 perc a teljes szilárduláshoz.
A kész tésztát pár perc pihentetés után egy tálra kiemeljük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Közben a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a süteményünket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »