Csokis-diós pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg finom liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 1 dl natúr joghurt
- 1 ek baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg csokoládé
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs sütőpor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy tálba ütöm a tojást, hozzámérem a cukrot, a tejet és a joghurtot, majd kicsit összekeverem habverővel. Hozzá adom a darált diót, a megmosott citrom reszelt héját, a lekvárt, a durvára vagdalt csokoládét és végül a lisztet és a sütőport.
Szilikonos tortaformába, vagy pitesütőbe öntöm és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm. Érdemes tűpróbát végezni, hisz nem biztos, hogy mindenkinek egyformán süt a sütője és elegendő 25 perc a teljes szilárduláshoz.
A kész tésztát pár perc pihentetés után egy tálra kiemeljük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Közben a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a süteményünket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

