Almás pite recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk, és állni hagyjuk.
Elkészítése:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal, majd állni hagyjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrúnk belőle, majd két felé vesszük. Az egyik felét elnyújtjuk és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kézzel kinyomkodott reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is. Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával és megsütjük. (Én 180 fokon sütöttem, légkeveréssel.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »