Almás pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk, és állni hagyjuk.
Elkészítése:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal, majd állni hagyjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrúnk belőle, majd két felé vesszük. Az egyik felét elnyújtjuk és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kézzel kinyomkodott reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is. Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával és megsütjük. (Én 180 fokon sütöttem, légkeveréssel.)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.