Pita házilag recept
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl víz
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót.A vízbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd meglangyosítjuk mikróban.Belemorzsoljuk a vízbe az élesztőt, és hagyjuk felfutni.A felfuttatott élesztős vizet a liszthez öntjük, és jól kidolgozzuk a tésztát.Az olajjal kikent keverőtálunkba téve, egy-két mozdulattal még elegyengetjük a tésztát, majd meleg helyre téve, tiszta konyharuhával letakarva, 1,5 -2 órát kelesztjük.Ezután lisztezett munkalapon kis cipókat formálunk, és sodrófával kb.1 cm -re kinyújtjuk őket.Előmelegített sütőben megsütjük a pitáinkat, 180 °C-on 15-20 perc alatt. Tölthetjük húsos, zöldséges töltelékkel is vagy csak magában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

