Pita házilag recept

Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl víz
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót.A vízbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd meglangyosítjuk mikróban.Belemorzsoljuk a vízbe az élesztőt, és hagyjuk felfutni.A felfuttatott élesztős vizet a liszthez öntjük, és jól kidolgozzuk a tésztát.Az olajjal kikent keverőtálunkba téve, egy-két mozdulattal még elegyengetjük a tésztát, majd meleg helyre téve, tiszta konyharuhával letakarva, 1,5 -2 órát kelesztjük.Ezután lisztezett munkalapon kis cipókat formálunk, és sodrófával kb.1 cm -re kinyújtjuk őket.Előmelegített sütőben megsütjük a pitáinkat, 180 °C-on 15-20 perc alatt. Tölthetjük húsos, zöldséges töltelékkel is vagy csak magában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »