Pille könnyű fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2-3 dl meleg tej
- 3 dkg élesztő
- 5dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 5dkg olvasztott vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - késhegynyi só
Elkészítése:
Az élesztőt cukorral a tejben felfuttatom. A lisztet, a vajat, a tojás sárgáját, a késhegynyi sót egy tálba ki mérem, hozzá öntöm a felfutott élesztős tejet és dagasztom, amíg hólyagos, táltól elváló tésztát kapok. A tál oldalát és tészta tetejét lisztezem, duplájára kelesztem és lefedem konyha ruhával.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kb ujjnyira nyújtom, tetszőleges méretűre szagatom, közepébe lyukat szúrok ujjal, forró olajban aranybarnára sütöm mind két oldalát, melegen porcukrozom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

