Pihe-puha kifli recept
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 125 g margarin
- 1 ek cukor
- 25 g élesztő
- 2 kk só
- 2 dl tej
- langyos víz (amennyit felvesz a tészta)
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk. Ezután hozzászórjuk a lisztet és a sót. A margarint felolvasztjuk és melegen ezt is hozzáadjuk. Elkezdjük dagasztani és fokozatosan öntjük hozzá a langyos vizet. Egy pohárnál nem kell hozzá több, de ahogy dagasztjuk, érezni fogjuk, mennyi kell, hogy könnyű, puha, de nem ragacsos tészta legyen. Amikor szépen összedolgoztuk és fényesre dagasztottuk lefedve hagyjuk legalább fél órát kelni.
A megkelt tésztát 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk kerekre, majd 6-8 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögeket a szélesebb felénél kezdve feltekerjük. Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és ívbe hajtjuk. Kenjük le tejjel minden kifli tetejét.
A sütőt 150 fokra melegítsük elő, tegyünk az aljába egy tepsiben vizet. Tegyük be a kifliket és tekerjük fel a hőfokot 200-ra. Kb. 30 perc alatt süssük szép világosra őket. Sütés közben még egyszer megkenhetjük a tetejét.
Ebből az adagból 24 kifli lett.
Tipp:
Bármilyen liszttel jól működik a recept, legyen az finomliszt, vagy tönköly. Teljes kiőrlésű liszthez ajánlom, hogy keverj hozzá réteslisztet (400 g teljes kiőrlésű + 100 g rétesliszt).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

