Pihe-puha kifli recept

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 125 g margarin
- 1 ek cukor
- 25 g élesztő
- 2 kk só
- 2 dl tej
- langyos víz (amennyit felvesz a tészta)
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk. Ezután hozzászórjuk a lisztet és a sót. A margarint felolvasztjuk és melegen ezt is hozzáadjuk. Elkezdjük dagasztani és fokozatosan öntjük hozzá a langyos vizet. Egy pohárnál nem kell hozzá több, de ahogy dagasztjuk, érezni fogjuk, mennyi kell, hogy könnyű, puha, de nem ragacsos tészta legyen. Amikor szépen összedolgoztuk és fényesre dagasztottuk lefedve hagyjuk legalább fél órát kelni.
A megkelt tésztát 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk kerekre, majd 6-8 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögeket a szélesebb felénél kezdve feltekerjük. Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és ívbe hajtjuk. Kenjük le tejjel minden kifli tetejét.
A sütőt 150 fokra melegítsük elő, tegyünk az aljába egy tepsiben vizet. Tegyük be a kifliket és tekerjük fel a hőfokot 200-ra. Kb. 30 perc alatt süssük szép világosra őket. Sütés közben még egyszer megkenhetjük a tetejét.
Ebből az adagból 24 kifli lett.
Tipp:
Bármilyen liszttel jól működik a recept, legyen az finomliszt, vagy tönköly. Teljes kiőrlésű liszthez ajánlom, hogy keverj hozzá réteslisztet (400 g teljes kiőrlésű + 100 g rétesliszt).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »