Túrós és kókuszos virágok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 2 tk só
- 4 ek olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl langyos tej
- kb 1,5 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
Túrós töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint porcukor
Kókuszos töltelék:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint porcukor
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a kelesztőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, sót és az olajat. Az élesztőt hozzáadjuk és elkezdjük összegyúrni. Annyi vizet adjunk a tésztához, hogy ne ragadjon az edényhez. A tésztának rugalmasnak és könnyen formálhatónak kell lennie.
A tésztát langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat alaposan kikeverjük és hűvösre tesszük.
Ha a tészta megkelt akkor kilenc egyenlő részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Hagyjuk 10 percig a deszkán kelni. Egy gombócot kör alakúra kinyújtunk, a közepére teszünk 1 csapott evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztát újra gombóccá formáljuk.
A többi gombóccal is így járunk el. Ha megtöltöttük őket, akkor egyet kiválasztunk és a kezünkkel vagy a nyújtófával 3-4 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta ne szakadjon ki, mert akkor a töltelék ki fog folyni. A tésztát négy helyen bevágjuk, vigyázva, hogy a közepét ne vágjuk át. Minden negyedet megfelezünk, vagyis nyolc részre vágjuk a tésztát. Két-két szomszédos részt kifelé fordítunk, majd a többi szirmot is így formázzuk meg. A többi tésztával is így járunk el.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az elkészített virágokat és megkenjük felvert tojással. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a süteményeket (kb 10-12 perc alatt megsülnek).