Túrós és kókuszos virágok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 2 tk só
- 4 ek olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl langyos tej
- kb 1,5 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
Túrós töltelék:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint porcukor
Kókuszos töltelék:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint porcukor
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a kelesztőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, sót és az olajat. Az élesztőt hozzáadjuk és elkezdjük összegyúrni. Annyi vizet adjunk a tésztához, hogy ne ragadjon az edényhez. A tésztának rugalmasnak és könnyen formálhatónak kell lennie.
A tésztát langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat alaposan kikeverjük és hűvösre tesszük.
Ha a tészta megkelt akkor kilenc egyenlő részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Hagyjuk 10 percig a deszkán kelni. Egy gombócot kör alakúra kinyújtunk, a közepére teszünk 1 csapott evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztát újra gombóccá formáljuk.
A többi gombóccal is így járunk el. Ha megtöltöttük őket, akkor egyet kiválasztunk és a kezünkkel vagy a nyújtófával 3-4 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta ne szakadjon ki, mert akkor a töltelék ki fog folyni. A tésztát négy helyen bevágjuk, vigyázva, hogy a közepét ne vágjuk át. Minden negyedet megfelezünk, vagyis nyolc részre vágjuk a tésztát. Két-két szomszédos részt kifelé fordítunk, majd a többi szirmot is így formázzuk meg. A többi tésztával is így járunk el.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az elkészített virágokat és megkenjük felvert tojással. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a süteményeket (kb 10-12 perc alatt megsülnek).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »