Túrós és kókuszos virágok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 2 tk só
- 4 ek olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl langyos tej
- kb 1,5 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
Túrós töltelék:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint porcukor
Kókuszos töltelék:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint porcukor
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a kelesztőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, sót és az olajat. Az élesztőt hozzáadjuk és elkezdjük összegyúrni. Annyi vizet adjunk a tésztához, hogy ne ragadjon az edényhez. A tésztának rugalmasnak és könnyen formálhatónak kell lennie.
A tésztát langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat alaposan kikeverjük és hűvösre tesszük.
Ha a tészta megkelt akkor kilenc egyenlő részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Hagyjuk 10 percig a deszkán kelni. Egy gombócot kör alakúra kinyújtunk, a közepére teszünk 1 csapott evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztát újra gombóccá formáljuk.

A többi gombóccal is így járunk el. Ha megtöltöttük őket, akkor egyet kiválasztunk és a kezünkkel vagy a nyújtófával 3-4 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta ne szakadjon ki, mert akkor a töltelék ki fog folyni. A tésztát négy helyen bevágjuk, vigyázva, hogy a közepét ne vágjuk át. Minden negyedet megfelezünk, vagyis nyolc részre vágjuk a tésztát. Két-két szomszédos részt kifelé fordítunk, majd a többi szirmot is így formázzuk meg. A többi tésztával is így járunk el.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az elkészített virágokat és megkenjük felvert tojással. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a süteményeket (kb 10-12 perc alatt megsülnek).

Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


