Túrós és kókuszos virágok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 2 tk só
- 4 ek olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl langyos tej
- kb 1,5 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
Túrós töltelék:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint porcukor
Kókuszos töltelék:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint porcukor
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a kelesztőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, sót és az olajat. Az élesztőt hozzáadjuk és elkezdjük összegyúrni. Annyi vizet adjunk a tésztához, hogy ne ragadjon az edényhez. A tésztának rugalmasnak és könnyen formálhatónak kell lennie.
A tésztát langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat alaposan kikeverjük és hűvösre tesszük.
Ha a tészta megkelt akkor kilenc egyenlő részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Hagyjuk 10 percig a deszkán kelni. Egy gombócot kör alakúra kinyújtunk, a közepére teszünk 1 csapott evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztát újra gombóccá formáljuk.
A többi gombóccal is így járunk el. Ha megtöltöttük őket, akkor egyet kiválasztunk és a kezünkkel vagy a nyújtófával 3-4 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta ne szakadjon ki, mert akkor a töltelék ki fog folyni. A tésztát négy helyen bevágjuk, vigyázva, hogy a közepét ne vágjuk át. Minden negyedet megfelezünk, vagyis nyolc részre vágjuk a tésztát. Két-két szomszédos részt kifelé fordítunk, majd a többi szirmot is így formázzuk meg. A többi tésztával is így járunk el.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az elkészített virágokat és megkenjük felvert tojással. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a süteményeket (kb 10-12 perc alatt megsülnek).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »