Pudingos párnák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg lisztből készített édes, hajtogatott, élesztős tészta
Töltelék:
- 1 cs bármilyen ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3-4 ek cukor
Elkészítése:
A pudingot elkészítjük. A készítés megegyezik a csomagoláson leírtakkal, csak az anyaghányad tér el. Teljesen kihűtjük.
Az elkészített tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, félbe vágjuk. Egyik felére nyomózsákból 6-7 cm-es csíkban tölteléket húzunk. Egymástól kb 2 ujjnyi távolságra legyenek. Rátesszük a tészta másik felét. Ujjunkkal a közöket és a széleket jól lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Ha a szélénél kicsit vastagabb tészta lelóg, nyugodtan le lehet vágni.
Tetejét átlósan, háromszor-négyszer bevagdossuk, tojással lekenjük és sütjük 200 fokon, gőzös (a sütő aljába tegyünk egy tepsibe vizet) sütőben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »