Pudingos párnák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg lisztből készített édes, hajtogatott, élesztős tészta
Töltelék:
- 1 cs bármilyen ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3-4 ek cukor
Elkészítése:
A pudingot elkészítjük. A készítés megegyezik a csomagoláson leírtakkal, csak az anyaghányad tér el. Teljesen kihűtjük.
Az elkészített tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, félbe vágjuk. Egyik felére nyomózsákból 6-7 cm-es csíkban tölteléket húzunk. Egymástól kb 2 ujjnyi távolságra legyenek. Rátesszük a tészta másik felét. Ujjunkkal a közöket és a széleket jól lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Ha a szélénél kicsit vastagabb tészta lelóg, nyugodtan le lehet vágni.
Tetejét átlósan, háromszor-négyszer bevagdossuk, tojással lekenjük és sütjük 200 fokon, gőzös (a sütő aljába tegyünk egy tepsibe vizet) sütőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

