Mogyorókrémes kifli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej (kb)
- 1,5 dl étolaj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
Töltelékhez:
- 20-25 dkg mogyorókrém
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük, majd 6 cipót formálunk belőle.
Egy cipót kerekre kinyújtunk, erre kenjük a tölteléket. Befedjük egy másik kör alakú lappal. Cikkekre vágjuk és felsodorjuk.
A többi cipóval is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
Még 20 percet pihentetjük, és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A mogyorókrémes kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »