Meggyes-túrós batyu recept
Elkészítése:
A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást, és a vanília aromát egy tálban összekeverjük, és egy másikban pedig a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és a maradék egy evőkanál cukorral. Pár percig állni hagyjuk, majd a túróhoz keverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk jó vékonyra, és 10×10-es kockákra vágjuk, megtöltjük a túrótöltelékkel. A szemben lévő csúcsokat megfogjuk, és jól egymásra lapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással a batyukat, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt. A kisült batyukat lekenjük olvasztott margarinnal.
Nagyon gyors, egyszerű, és nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

