Meggyes-túrós batyu recept

Elkészítése:
A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást, és a vanília aromát egy tálban összekeverjük, és egy másikban pedig a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és a maradék egy evőkanál cukorral. Pár percig állni hagyjuk, majd a túróhoz keverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk jó vékonyra, és 10×10-es kockákra vágjuk, megtöltjük a túrótöltelékkel. A szemben lévő csúcsokat megfogjuk, és jól egymásra lapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással a batyukat, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt. A kisült batyukat lekenjük olvasztott margarinnal.
Nagyon gyors, egyszerű, és nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »