Meggyes-túrós batyu recept

Elkészítése:
A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást, és a vanília aromát egy tálban összekeverjük, és egy másikban pedig a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és a maradék egy evőkanál cukorral. Pár percig állni hagyjuk, majd a túróhoz keverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk jó vékonyra, és 10×10-es kockákra vágjuk, megtöltjük a túrótöltelékkel. A szemben lévő csúcsokat megfogjuk, és jól egymásra lapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással a batyukat, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt. A kisült batyukat lekenjük olvasztott margarinnal.
Nagyon gyors, egyszerű, és nagyon finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »