Lekváros táska recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- gyümölcs íz
- szükség szerint tej
- tetejére vaníliás porcukor
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba rakom. Az élesztőt megfuttatom a tejben, beleöntöm a tálba és az egészet összegyúrom. Annyi tejet teszek hozzá, hogy puha tésztát kapjak. Ha megkelt elnyújtom ujjnyi vastagra, négyzeteket vágok belőle, gyümölcs lekvárt teszek a közepébe, majd félbe hajtom, tepsibe rakom és megsütöm. Ha kész megszórom vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »