Lekváros táska recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- gyümölcs íz
- szükség szerint tej
- tetejére vaníliás porcukor
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba rakom. Az élesztőt megfuttatom a tejben, beleöntöm a tálba és az egészet összegyúrom. Annyi tejet teszek hozzá, hogy puha tésztát kapjak. Ha megkelt elnyújtom ujjnyi vastagra, négyzeteket vágok belőle, gyümölcs lekvárt teszek a közepébe, majd félbe hajtom, tepsibe rakom és megsütöm. Ha kész megszórom vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »

