Lekváros bukta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 csipet só,
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg margarin olvasztott
- 50 dkg sütésálló lekvár
- 15 dkg margarin a kenéshez
(Megjegyzés: nekem így lágy lett a tészta, bőven kellett hozzá még liszt.)
Elkészítése:
100 ml langyos tejbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót, olvasztott ramat, a tejben felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet is. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Tetejét meglisztezzük kicsit, és 15 percig pihentetjük. Ezután kissé átgyúrjuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk és téglalap alakúra nyújtjuk, éles késsel 10*10 cm-es kockákra vágjuk.
A lekvárt felkockázzuk, majd mindegyik tészta közepére teszünk egy darabot belőle.
Külső széleit a lekvárra hajtjuk, majd feltekerjük őket.
A kenéshez a ramat egy tálban felolvasztjuk. A tepsit kikenjük vele. Majd minden buktát beleforgatunk az olvasztott ramaba (én mindegyik oldalát megkentem, nem forgattam) és egymás mellé tesszük a tepsibe. Meleg helyen 15 percig letakarva pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Kb. 30 db lesz egy adagból, pont egy tepsire való.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »