Lekváros bukta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 csipet só,
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg margarin olvasztott
- 50 dkg sütésálló lekvár
- 15 dkg margarin a kenéshez
(Megjegyzés: nekem így lágy lett a tészta, bőven kellett hozzá még liszt.)
Elkészítése:
100 ml langyos tejbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót, olvasztott ramat, a tejben felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet is. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Tetejét meglisztezzük kicsit, és 15 percig pihentetjük. Ezután kissé átgyúrjuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk és téglalap alakúra nyújtjuk, éles késsel 10*10 cm-es kockákra vágjuk.
A lekvárt felkockázzuk, majd mindegyik tészta közepére teszünk egy darabot belőle.
Külső széleit a lekvárra hajtjuk, majd feltekerjük őket.
A kenéshez a ramat egy tálban felolvasztjuk. A tepsit kikenjük vele. Majd minden buktát beleforgatunk az olvasztott ramaba (én mindegyik oldalát megkentem, nem forgattam) és egymás mellé tesszük a tepsibe. Meleg helyen 15 percig letakarva pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Kb. 30 db lesz egy adagból, pont egy tepsire való.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »