Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós és fahéjas csiga recept

Kakaós és fahéjas csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 bögre cukor
    • 1 ek fahéj
    • 10 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk.

    A lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral. A közepébe beleütjük a tojást, és betakarjuk egy kis liszttel. Megolvasztjuk a vajat, ráöntjük, majd legvégül az élesztőt és a szoba hőmérsékletű 1 bögre tejet is ráöntjük.

    Mindezt jól összedolgozzuk. Ha kicsit lágynak találjuk, adhatunk hozzá lisztet, ha keménynek, porlik, akkor tejet. Könnyű, de nem ragadós tésztát kell kapnunk!

    Meglisztezzük a tál alját és a tészta tetejét is, és félretesszük langyos helyre letakarva. Minimum 1 órát kelesztjük.

    Ha megkelt, 2 részre osztjuk. Kicsit átdolgozzuk, és az egyik felét kinyújtjuk téglalap alakúra. Nem kell vastagra hagyni, mert még süléskor kelni fog.

    A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal. Összekeverjük a kb. 2 dl cukrot a fahéjjal, és ezzel megszórjuk a tésztát úgy, hogy mindenhová jusson. Majd szorosan feltekerjük.

    Feltekerés után 1-1,5 cm darabokra vágjuk, és lapjára fordítva sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. Fognak még nőni, így ne rakjuk túl szorosan a csigákat! Tojással, vagy olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Többször benézhetünk rá, mert finomabb, ha nem sül túl.

    Míg sül, addig elkészíthetjük a másik adagot is. Az összevágás után csak akkor fordítsuk meg, ha már a tepsibe kerülnek, mert könnyen kiszóródhat belőle a cukor. Egyebekben minden ugyanúgy történik, csak itt kakaóval keverjük el a cukrot.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    A szórat mennyiségét nehéz meghatározni, mert mindenkinek más az ízlése!
    Ha valaki túl édesnek, vagy ízetlennek találja, akkor következő alkalommal a szerint lehet változtatni a szórat mennyiségén!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá