Foszlós briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 a kenéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez a tojással, cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy viszonylag lágy tésztát kapunk. Hólyagosra kidagasztjuk, majd fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta akkor éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként egyforma hosszúra kisodorjuk, majd elkezdjük feltekerni, mint a csigát. A végeit a briósok alá hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kellő távra. A sütő aljába teszünk egy tepsit amiben két ujjnyi víz van. Betesszük a sütőbe a briósokat és ekkor kapcsoljuk be a sütőt. 180 fokon és légkeverésen sütjük. 10 perc eltelte után, ha megkeltek kivesszük a sütőből, megkenjük felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral. Kb 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sülnek.
Nagyon finom puha a tésztája és hamar elfogy. Érdemes dupla adagot készíteni belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »