Foszlós briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 a kenéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez a tojással, cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy viszonylag lágy tésztát kapunk. Hólyagosra kidagasztjuk, majd fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta akkor éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként egyforma hosszúra kisodorjuk, majd elkezdjük feltekerni, mint a csigát. A végeit a briósok alá hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kellő távra. A sütő aljába teszünk egy tepsit amiben két ujjnyi víz van. Betesszük a sütőbe a briósokat és ekkor kapcsoljuk be a sütőt. 180 fokon és légkeverésen sütjük. 10 perc eltelte után, ha megkeltek kivesszük a sütőből, megkenjük felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral. Kb 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sülnek.
Nagyon finom puha a tésztája és hamar elfogy. Érdemes dupla adagot készíteni belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »