Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós briós recept

Foszlós briós
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 a kenéshez

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez a tojással, cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy viszonylag lágy tésztát kapunk.  Hólyagosra kidagasztjuk, majd fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta akkor éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként egyforma hosszúra kisodorjuk, majd elkezdjük feltekerni, mint a csigát. A végeit a briósok alá hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kellő távra. A sütő aljába teszünk egy tepsit amiben két ujjnyi víz van. Betesszük a sütőbe a briósokat és ekkor kapcsoljuk be a sütőt. 180 fokon és légkeverésen sütjük. 10 perc eltelte után, ha megkeltek kivesszük a sütőből, megkenjük felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral. Kb 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sülnek.

    Nagyon finom puha a tésztája és hamar elfogy. Érdemes dupla adagot készíteni belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá