Dolce nero recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból egyszerű kelt tésztát készítünk, és meleg helyen letakarva kelesztjük.
Utána elnyújtjuk és a tészta középső harmadára rászeleteljük a hideg margarin felét, ráhajtjuk a jobb szélső harmadot és erre reszeljük a maradék margarint, majd betakarjuk a bal oldali harmaddal és az egészet kettéhajtjuk.
Ezt a nyújtást-hajtogatást még kétszer megismételjük, közben mindig letakarva hagyjuk kelni a tésztát. Az utolsó kelesztés után fél cm vastagra elnyújtjuk és kb 10×35 cm-es háromszögekre vágjuk(kb 12 db emberes adag lesz belőle).
Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk kakaós cukorral és feltekerjük.
A tetejét megkenjük tojással, kelesztjük és előmelegített sütőben 160-170 C° arany barnára sütjük.
Ha nem akarunk hajtogatni akkor az olaj elmarad, és a margarint belegyúrjuk a tésztába, de nagyon megérni rászánni az időt mert egészen más a végeredmény.
Könnyű leveles tésztát kapunk ami nagyon hasonlít a látványpékségekben kapható finomságokhoz.
Természetesen mással is tölthető, bármilyen formában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »