Dolce nero recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból egyszerű kelt tésztát készítünk, és meleg helyen letakarva kelesztjük.
Utána elnyújtjuk és a tészta középső harmadára rászeleteljük a hideg margarin felét, ráhajtjuk a jobb szélső harmadot és erre reszeljük a maradék margarint, majd betakarjuk a bal oldali harmaddal és az egészet kettéhajtjuk.
Ezt a nyújtást-hajtogatást még kétszer megismételjük, közben mindig letakarva hagyjuk kelni a tésztát. Az utolsó kelesztés után fél cm vastagra elnyújtjuk és kb 10×35 cm-es háromszögekre vágjuk(kb 12 db emberes adag lesz belőle).
Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk kakaós cukorral és feltekerjük.
A tetejét megkenjük tojással, kelesztjük és előmelegített sütőben 160-170 C° arany barnára sütjük.
Ha nem akarunk hajtogatni akkor az olaj elmarad, és a margarint belegyúrjuk a tésztába, de nagyon megérni rászánni az időt mert egészen más a végeredmény.
Könnyű leveles tésztát kapunk ami nagyon hasonlít a látványpékségekben kapható finomságokhoz.
Természetesen mással is tölthető, bármilyen formában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »