Dolce nero recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból egyszerű kelt tésztát készítünk, és meleg helyen letakarva kelesztjük.
Utána elnyújtjuk és a tészta középső harmadára rászeleteljük a hideg margarin felét, ráhajtjuk a jobb szélső harmadot és erre reszeljük a maradék margarint, majd betakarjuk a bal oldali harmaddal és az egészet kettéhajtjuk.
Ezt a nyújtást-hajtogatást még kétszer megismételjük, közben mindig letakarva hagyjuk kelni a tésztát. Az utolsó kelesztés után fél cm vastagra elnyújtjuk és kb 10×35 cm-es háromszögekre vágjuk(kb 12 db emberes adag lesz belőle).
Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk kakaós cukorral és feltekerjük.
A tetejét megkenjük tojással, kelesztjük és előmelegített sütőben 160-170 C° arany barnára sütjük.
Ha nem akarunk hajtogatni akkor az olaj elmarad, és a margarint belegyúrjuk a tésztába, de nagyon megérni rászánni az időt mert egészen más a végeredmény.
Könnyű leveles tésztát kapunk ami nagyon hasonlít a látványpékségekben kapható finomságokhoz.
Természetesen mással is tölthető, bármilyen formában.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »