Diós, lekváros batyu recept

Hozzávalók:
- 3 ek mazsola
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1 csomag készen kapható leveles tészta (50 dkg)
- 1 evőkanál liszt a nyújtáshoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek. porcukor
Elkészítése:
A mazsolát leöblítjük, vízbe, esetleg rumba áztatjuk, majd lecsepegtetjük és összekeverjük a dióval meg a lekvárral. (Ha fagyasztott tésztát vásárolunk, azt szobahőmérsékleten hagyni kell kiengedni, kb. 2 óra). A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kb. 7×7 cm-es lapokat vágunk belőle. A diós lekvárból a tésztalapok közepébe 1-1 kiskanálnyit teszünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket, átlósan összefogjuk a sarkokat. A középen összenyomkodjuk őket, azaz batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »