Mogyorókrémes bukta recept

Elkészítése:
Először a tésztát készitjük el. Az összetevőket egy tálba mérjük – ügyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval, majd simára dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát kétszeresére kelesztjük kb. 20 perc alatt.A megkelt tésztát lisztes asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 db szabályos négyzetre vágjuk.Mindegyik négyzet közepére 1 kanál nutellát teszünk.Feltekerjük a szélét picit lenyomkodjuk.A buktákat sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé.A felvert tojással megkentük és pár percet még pihentetjük.Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »