Almás táskák recept

Elkészítése:
A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet. Gyúrjuk össze, és hagyjuk 20 percig pihenni.
Ezután a tésztát ketté osztjuk, és külön-külön kinyújtjuk kb. 24 cm átmérőjű kör alakra. A kört 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyik részen ejtsünk 2 bemetszést. A háromszögek szélére tegyünk rá kb. 3 vékony almaszeletet, szórjuk meg fahéjas cukorral, és a csúcsát hajtsuk rá a töltelékre úgy, hogy a bemetszés a tölteléknél legyen és a vége beforduljon alá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük egy tojássárgája és az 1 kanál tej keverékével, és megszórjuk mákkal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük.
A almás táskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »