Almás táskák recept

Elkészítése:
A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet. Gyúrjuk össze, és hagyjuk 20 percig pihenni.
Ezután a tésztát ketté osztjuk, és külön-külön kinyújtjuk kb. 24 cm átmérőjű kör alakra. A kört 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyik részen ejtsünk 2 bemetszést. A háromszögek szélére tegyünk rá kb. 3 vékony almaszeletet, szórjuk meg fahéjas cukorral, és a csúcsát hajtsuk rá a töltelékre úgy, hogy a bemetszés a tölteléknél legyen és a vége beforduljon alá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük egy tojássárgája és az 1 kanál tej keverékével, és megszórjuk mákkal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük.
A almás táskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »