Almás-áfonyás párna recept
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 2 alma
- 1 cs aszalt áfonya
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2-3 ek cukor
- 1/2 citrom leve
- reszelt citromhéj
- őrölt fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután tegyük bele egy tálba, majd nyomjuk rá a citromlevelet és keverjük össze.
Az almához ezután adjuk hozzá az aszalt áfonyát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint őrölt fahajat és a vaníliás pudingport. Ezután keverjük alaposan össze.
A előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd az egyik felére halmozzuk rá a gyümölcsös keveréket. Ezután hajtsuk rá a tészta másik felét, és a széleit kenjük le tojással, majd nyomkodjuk le, nehogy sütés közben szétnyíljon (amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).
A megtöltött tésztát ezután tegyük be a fagyasztóba kb 20 percre, hogy kellően lehűljön.
A hűtőből kivéve helyezzük a megtöltött tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a tetejét kenjük le felvert egész tojással. (a lehűlt tészta sütés közben sokkal levelesebb lesz)
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit. Ezután magas hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.
Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.