Panda kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- folyékony édesítő ízlés szerint
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál só
- 5 dkg vaj
- 2dl tej
- 1 csomag szárított élesztő
- mandulaaroma vagy zöld ételszínező
- kakaópor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd jól kidagasztjuk.
Ezzel kapunk egy kb. 60 dkg körüli tésztát, szétosztjuk 30-22-8 dkg-os darabokba.
A 30 dkg-os darabot beszínezzük mandulaaromával vagy zöld ételszínezővel, a 22 dkg-os tészta fehér marad és a 8 dkg-ba pedig kakaóport gyúrunk. A 8 dkg-os részt további 4 részre osztjuk /ezek lesznek a maci szemei és fülei/, majd pihenni hagyjuk fél órát.
A pandamaci kialakítása:
1. Kinyujtjuk a zöld tésztát, kissé nagyobbra mint a püspökkenyér formánk, majd az egyik széléből levágunk egy kis csíkot.
2. Két csokis darabot kisodrunk olyan hosszúságúra, mint a zöld tészta és rátesszük a közepére, úgy hogy barna-zöld-barna csík.
3. Kinyújtjuk a fehér tésztát, ebből is lenyesünk egy csíkot, majd a nagy tésztát ráhelyezzük a zöld tésztalapra.
4. Kisodorjuk a maradék barna csíkokat és a fehér darabot, és ráhelyezzük a fehér tésztalapunkra, barna-fehér-barna csík.
5. A fehér lap széleit szemből összecsípkedjük, mint egy csomagot, majd a zölddel beburkoljuk.
6. Megfordítjuk, hogy az összecsípett rész legyen alul és a kiolajozott püspökkenyér formába helyezzük. Kelesztjük kb. 45 percet, majd mehet a sütőbe, 180 °C-on 25-30 perc alatt elkészül a zöld lombok közül kikukucskáló pandamacink.
Nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre tűnik.
A gyerekek körében nagy kedvenccé válik.