Öregtészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csipet cukor
- kb 3 dl víz
- 1 dkg élesztő
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.Majd tésztát dagasztok annyi vízzel hogy keményebb tészta legyen mint a kenyértészta.
Ezután lefóliázom vagy ráteszem az edény tetejét és a konyhapulton hagyom túlkelni 10-12 óra alatt vagy a hűtőben 14-16 óra alatt.
Ezután összegyúrom és beteszem a hűtőbe egy fedeles tálban.10 napig felhasználható.Lehet vele kenyeret,kalácsot is sütni.
Fél kiló lisztel készült kenyérhez 20 dkg öregtésztát számoljunk.
Használat előtt 1 órával mérjük ki az adagot és hagyjuk kint a konyhapulton hogy felvegye a hőmérsékletet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »