Öregtészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csipet cukor
- kb 3 dl víz
- 1 dkg élesztő
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.Majd tésztát dagasztok annyi vízzel hogy keményebb tészta legyen mint a kenyértészta.
Ezután lefóliázom vagy ráteszem az edény tetejét és a konyhapulton hagyom túlkelni 10-12 óra alatt vagy a hűtőben 14-16 óra alatt.
Ezután összegyúrom és beteszem a hűtőbe egy fedeles tálban.10 napig felhasználható.Lehet vele kenyeret,kalácsot is sütni.
Fél kiló lisztel készült kenyérhez 20 dkg öregtésztát számoljunk.
Használat előtt 1 órával mérjük ki az adagot és hagyjuk kint a konyhapulton hogy felvegye a hőmérsékletet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

