Öregtészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csipet cukor
- kb 3 dl víz
- 1 dkg élesztő
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.Majd tésztát dagasztok annyi vízzel hogy keményebb tészta legyen mint a kenyértészta.
Ezután lefóliázom vagy ráteszem az edény tetejét és a konyhapulton hagyom túlkelni 10-12 óra alatt vagy a hűtőben 14-16 óra alatt.
Ezután összegyúrom és beteszem a hűtőbe egy fedeles tálban.10 napig felhasználható.Lehet vele kenyeret,kalácsot is sütni.
Fél kiló lisztel készült kenyérhez 20 dkg öregtésztát számoljunk.
Használat előtt 1 órával mérjük ki az adagot és hagyjuk kint a konyhapulton hogy felvegye a hőmérsékletet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »