Ördögpirula recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott ek porcukor
- 6 ek tej
- 1 ek étolaj
Sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az étolajjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet is.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához. Kis golyókat formázunk belőle.
Nem túl forró olajban, fedő alatt szép aranysárgára kisütjük úgy, hogy közben megfordítjuk.
Lassú tűznél süssük, hogy átsüljön.
Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.
Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk. Tálalhatjuk plusz baracklekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Hasonlít a fánkhoz, nagyon finom, könnyű. Egy jó tartalmas leves után is kínálhatjuk második fogásként.
A Ördögpirula kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »