Ördögpirula recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 csapott ek porcukor
- 6 ek tej
- 1 ek étolaj
Sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az étolajjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet is.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához. Kis golyókat formázunk belőle.
Nem túl forró olajban, fedő alatt szép aranysárgára kisütjük úgy, hogy közben megfordítjuk.
Lassú tűznél süssük, hogy átsüljön.
Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.
Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk. Tálalhatjuk plusz baracklekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Hasonlít a fánkhoz, nagyon finom, könnyű. Egy jó tartalmas leves után is kínálhatjuk második fogásként.
A Ördögpirula kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

