Ördögpirula recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott ek porcukor
- 6 ek tej
- 1 ek étolaj
Sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az étolajjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet is.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához. Kis golyókat formázunk belőle.
Nem túl forró olajban, fedő alatt szép aranysárgára kisütjük úgy, hogy közben megfordítjuk.
Lassú tűznél süssük, hogy átsüljön.
Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.
Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk. Tálalhatjuk plusz baracklekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Hasonlít a fánkhoz, nagyon finom, könnyű. Egy jó tartalmas leves után is kínálhatjuk második fogásként.
A Ördögpirula kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »