Nutellával töltött kelt kifli recept

Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy pici cukrot, majd felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd jól összedolgozzuk. (Ha keményebbnek találjuk a tésztát, kis tejet még lehet hozzá tenni.)
Hűvös helyen fél órát pihentetjük legalább.
A tésztát 4 darabra osztjuk. A gombócokat lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Nem kell túl vastagnak lennie, mert még kelni fog.
A köröket cikkekre vágjuk. Mindegyik cikkbe egy adag nutellát teszünk, majd feltekerjük. (Én mikor elkezdem tekerni, egy picit körbe szoktam nyomkodni a tölteléket, így kisebb az esélye, hogy kifolyik.)
Ha feltekertük, kicsit meghajlítjuk.
Lekenjük tojássárgájával, majd kb. 10 perc múlva tojásfehérjével, és még 10 perc után megint tojásfehérjével. Így nagyon szép fénye lesz.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Nutella helyett lekvárral is megtölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »