Nutellával töltött kelt kifli recept
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy pici cukrot, majd felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd jól összedolgozzuk. (Ha keményebbnek találjuk a tésztát, kis tejet még lehet hozzá tenni.)
Hűvös helyen fél órát pihentetjük legalább.
A tésztát 4 darabra osztjuk. A gombócokat lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Nem kell túl vastagnak lennie, mert még kelni fog.
A köröket cikkekre vágjuk. Mindegyik cikkbe egy adag nutellát teszünk, majd feltekerjük. (Én mikor elkezdem tekerni, egy picit körbe szoktam nyomkodni a tölteléket, így kisebb az esélye, hogy kifolyik.)
Ha feltekertük, kicsit meghajlítjuk.
Lekenjük tojássárgájával, majd kb. 10 perc múlva tojásfehérjével, és még 10 perc után megint tojásfehérjével. Így nagyon szép fénye lesz.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Nutella helyett lekvárral is megtölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

