Zsebes zsemle recept
                            Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
 - 2 kávéskanál só
 - 1,8 dl víz
 - 1,5 dl tej
 - 4 dkg vaj
 - 1 ek cukor
 - 1,5 dkg élesztő
 
Továbbá:
- olaj
 
Elkészítése:
Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk (nem muszáj az élesztőt sem felfuttatni, anélkül is meg fog kelni a tészta!). A dagasztást végezhetjük kézzel vagy kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütő géppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.
45 percen át kelni hagyjuk a tésztát letakarva.
Olajos kézzel olajos nyújtólapra vagy deszkára tesszük a megkelt tésztát és 7 darabra vágjuk, majd gombócokat formázunk mindegyik darabból.
10 percig kelni hagyjuk a gombócokat, hogy könnyen formázhatóak legyenek.
Olajos pulton kb 25 cm átmérőjű kört nyújtunk a tésztából, a felületét megkenjük olajjal, majd félbe hajtjuk és megint félbe, így egy háromszöget kapunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük (esetleg ami nem fér a tepsire azt a hűtőbe rakjuk sütésig).
15 percig hagyjuk kelni a tepsin a zsemléket. Ez idő alatt kb előmelegítjük a sütőnk 210 fokra, a sütő aljába egy kisebb edénybe vizet teszünk. Ezzel együtt melegítjük fel a sütőt, így gőz keletkezik benne.
Előmelegített sütőbe rakjuk a zsemléket és szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.
Sütés közben az olajtól szépen el fognak válni a rétegek, kialakulnak a zsebek és jól meg lehet pakolni mindenféle finomsággal ezeket a kis zsemléket sütés után.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


