Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsebes zsemle recept

Zsebes zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 kávéskanál só
    • 1,8 dl víz
    • 1,5 dl tej
    • 4 dkg vaj
    • 1 ek cukor
    • 1,5 dkg élesztő

    Továbbá:

    • olaj

    Elkészítése:

    Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk (nem muszáj az élesztőt sem felfuttatni, anélkül is meg fog kelni a tészta!). A dagasztást végezhetjük kézzel vagy kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütő géppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.

    45 percen át kelni hagyjuk a tésztát letakarva.

    Olajos kézzel olajos nyújtólapra vagy deszkára tesszük a megkelt tésztát és 7 darabra vágjuk, majd gombócokat formázunk mindegyik darabból.

    10 percig kelni hagyjuk a gombócokat, hogy könnyen formázhatóak legyenek.

    Olajos pulton kb 25 cm átmérőjű kört nyújtunk a tésztából, a felületét megkenjük olajjal, majd félbe hajtjuk és megint félbe, így egy háromszöget kapunk.

    Sütőpapíros tepsire tesszük (esetleg ami nem fér a tepsire azt a hűtőbe rakjuk sütésig).

    15 percig hagyjuk kelni a tepsin a zsemléket. Ez idő alatt kb előmelegítjük a sütőnk 210 fokra, a sütő aljába egy kisebb edénybe vizet teszünk. Ezzel együtt melegítjük fel a sütőt, így gőz keletkezik benne.

    Előmelegített sütőbe rakjuk a zsemléket és szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.

    Sütés közben az olajtól szépen el fognak válni a rétegek, kialakulnak a zsebek és jól meg lehet pakolni mindenféle finomsággal ezeket a kis zsemléket sütés után.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá