Mozart gombóc recept
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt és áttört burgonya
- 10 dkg liszt
- 1 evőkanál puha vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - csipet só
- 1 doboz Mozart desszert
Elkészítése: A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, vajjal, tojás sárgával és a sóval. Arra ügyeljünk, hogy ne túl kemény állagú tésztát készítsünk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra és négyzeteket vágunk belőle. A desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre és golyóvá formázzuk.
Sós, vízben főzzük, míg a víz tetejére fel nem jönnek és 1 perc után szedjük is ki szűrőkanállal. Darált dióba vagy pirított morzsába forgatjuk és tálaljuk is. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

