Mini fahéjas csavart kalács recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A cukrot egy tálkába öntjük, majd hozzákeverjük a fahéjat. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.
Golyókat formázunk, amiket oválisra nyújtunk. Lekenjük olajjal. Megszórjuk a fahéjas cukorral. A hosszabbik oldaláról feltekerjük, a hajtás szélet alulra fordítjuk.
Egy éles késsel hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tésztacsík tetején hagyunk kb. 3-4 cm átvágatlan részt. Az átvágatlan részt alulról felfelé fordítjuk, mintegy megcsavarva a tésztát. Majd a két vágott szálat egymáson összetekerjük.
A tészta két végét jól összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk. Hagyjuk még kelni 20 percet. Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével a tésztás részt.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »