Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggydzsemes minikoszorú recept

Meggydzsemes minikoszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csapott kk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 1 kis üveg gyümölcsdarabos meggydzsem

    Tetejére:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót.

    Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint és rugalmas, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha kívánja és keménynek érezzük, akkor adhatunk hozzá 1-2 teáskanál tejet, vagy ha túl ragacsos, 1-2 teáskanál lisztet. Nekem a 2 dl tejjel pont tökéletes tészta sikerült.

    A tésztát letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra és téglalap alakúra elnyújtjuk. A tészta alsó felére kenjük a gyümölcsdarabos dzsemet, majd ráhajtjuk a felső felét.

    Tenyérrel óvatosan kicsit megnyomkodjuk. Egy éles késsel kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkok két végét ellentétes irányba megtekerjük, majd a két végét összeillesztjük, kicsit összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, egymástól picit távolabb.

    Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik, kb 20 percet. A tetejüket lekenjük egy felvert tojás és kevés tej keverékével. 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Ha meghűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    További képek a formázásról és a készítésről megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá