Mákos-meggyes buktatorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, beleütjük a a tojásoksárgáját, hozzáadjuk a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Ha már összeállt a tészta, akkor az olvasztott vaj-olaj keverékét apránként beledolgozzuk a tésztába. Addig dagasztjuk, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edényfalától és a kezünktől.
A tészta tetejét enyhén meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel tészta, addig a mákot elkeverjük pár kanál meggylével. Fontos, hogy ne tocsogjon, csak összefogja, összeálljon.
Ha megkelt tészta lisztezett deszkára borítjuk és kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, lehetőleg kerekre, majd eajd egy tejes bögrével kiszaggatjuk.
A tésztakörök közepébe teszünk egy púpos teáskanál mákot, a mák közepébe meg egy szem meggyet. A tésztát összecsípjük és gombócot formálunk belőle.
Egy 26 cm-es tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és sorban belerakjuk a megtöltött buktákat.
A tetejét lekenjük felvert tojással és 30 percig újra kelesztjük.
A sütött 180 fokon előmelegítjük. Ha megkelt a buktatorta, akkor újra lekenjük tojással és betoljuk a sütőbe. 45 percr kb, amíg szép pirosra megsül.
Még forrón cukros vízzel lekenjük, hogy szép fényes legyen.
Langyosan kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »