Magvas vágott bucik recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 kk só
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
- 1 nagyobb méretű krumpli (kb. 15 dkg)
Tetejére:
- 1 tk szezámmag
- 1 tk lenmag
- 1 tk tökmag
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk. Minden tésztát hosszúkás bucikká formázunk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe fektetjük, és 2 metszést ejtünk a tetején.
A sütőt előmelegítjük. A bucikat 20 percet hagyjuk kelni. Lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal. 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Puha, finom. Remek szendvics alapanyag.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

