Magvas vágott bucik recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 kk só
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
- 1 nagyobb méretű krumpli (kb. 15 dkg)
Tetejére:
- 1 tk szezámmag
- 1 tk lenmag
- 1 tk tökmag
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk. Minden tésztát hosszúkás bucikká formázunk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe fektetjük, és 2 metszést ejtünk a tetején.
A sütőt előmelegítjük. A bucikat 20 percet hagyjuk kelni. Lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal. 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Puha, finom. Remek szendvics alapanyag.