Madárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg sima liszt
- egy csipetnyi só
- 2 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- köménymag
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, és összekeverjük. Végül belereszeljük a hideg vajat, és beleöntjük a tejet. Kézzel simára, és fényesre dolgozzuk ki.
1,5 óra hosszat kelesztjük. A megkelt tésztából lisztezett deszkán hengert formálunk, és kis darabokra szeleteljük. Az egyes szeletekből kis rudacskákat nyújtunk, és ügyesen kis madarakat formálunk belőlük.
A fejre köménymag szemecskéket csinálunk, és megkelesztjük. A madarakat felvert tojással megkenjük, gyengén kikent tepsire rakjuk, és meleg sütőben sütjük.
A madárkák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »