Madárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg sima liszt
- egy csipetnyi só
- 2 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- köménymag
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, és összekeverjük. Végül belereszeljük a hideg vajat, és beleöntjük a tejet. Kézzel simára, és fényesre dolgozzuk ki.
1,5 óra hosszat kelesztjük. A megkelt tésztából lisztezett deszkán hengert formálunk, és kis darabokra szeleteljük. Az egyes szeletekből kis rudacskákat nyújtunk, és ügyesen kis madarakat formálunk belőlük.
A fejre köménymag szemecskéket csinálunk, és megkelesztjük. A madarakat felvert tojással megkenjük, gyengén kikent tepsire rakjuk, és meleg sütőben sütjük.
A madárkák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »