Lócitrom recept
Hozzávalók:
- 2,5dl tej
- 3-4 evőkanál búzadara
- cukor
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítése:
A tejből, darából, cukorból tejbegrízt főzünk, ne legyen híg, de túl kemény se. Akkor jó, ha a fakanálról nem csurog le, majdnem hogy meg áll benne. Amíg hűl, a morzsát pirítsuk meg a vajon, végül a kész grízből evőkanál segítségével gombócokat csinálunk, és megforgatjuk a morzsában. A gombócokat nem kell összegyúrni, csak belerakjuk a morzsába. Tálra helyezzük, és porcukorral megszórjuk.
Sztori: Nagymamám készített nekem mindig ilyet gyerekkoromban, ő is nevezte el Lócitromnak. Most én szoktam a gyerekeimnek készíteni, imádjuk, nagyon finom és laktató. A nap bármely szakában ehető, ha ebédnek készítjük, egy jó laktató leves illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

