Lócitrom recept

Hozzávalók:
- 2,5dl tej
- 3-4 evőkanál búzadara
- cukor
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítése:
A tejből, darából, cukorból tejbegrízt főzünk, ne legyen híg, de túl kemény se. Akkor jó, ha a fakanálról nem csurog le, majdnem hogy meg áll benne. Amíg hűl, a morzsát pirítsuk meg a vajon, végül a kész grízből evőkanál segítségével gombócokat csinálunk, és megforgatjuk a morzsában. A gombócokat nem kell összegyúrni, csak belerakjuk a morzsába. Tálra helyezzük, és porcukorral megszórjuk.
Sztori: Nagymamám készített nekem mindig ilyet gyerekkoromban, ő is nevezte el Lócitromnak. Most én szoktam a gyerekeimnek készíteni, imádjuk, nagyon finom és laktató. A nap bármely szakában ehető, ha ebédnek készítjük, egy jó laktató leves illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »