Levendulás keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szárított levendula
Elkészítése:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, majd a tojással habosra keverjük.
A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. A lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket. A levendulát összetörjük és hozzáadjuk a tésztához. Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyi) és 1 cm magas koronggá lapítjuk. Előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük 180 fokon. Ha kész rácsra tesszük míg kihűl.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »