Levendulás keksz recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk szárított levendula
Elkészítése:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, majd a tojással habosra keverjük.
A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. A lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket. A levendulát összetörjük és hozzáadjuk a tésztához. Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyi) és 1 cm magas koronggá lapítjuk. Előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük 180 fokon. Ha kész rácsra tesszük míg kihűl.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

