Levendulás keksz recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk szárított levendula
Elkészítése:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, majd a tojással habosra keverjük.
A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. A lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket. A levendulát összetörjük és hozzáadjuk a tésztához. Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyi) és 1 cm magas koronggá lapítjuk. Előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük 180 fokon. Ha kész rácsra tesszük míg kihűl.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

