Lekváros / diós táska recept

Hozzávalók:
8 táskához:
- 1 kg fagyasztott leveles tészta
- 25 dkg. darált dió, vagy lekvár
- porcukor a töltelékbe
- 2 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A leveles tésztát 5 mm. vastagra nyújtjuk, majd 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
A négyzetek közepére tölteléket halmozunk, kevés felvert tojással megkenjük az egyik sarkot, és a szemben lévő sarkot ráhajtjuk.
A táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített tepsiben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »