Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros diós bejgli recept

Lekváros diós bejgli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg margarin
    • 1 bögre tej
    • 1 kanál cukor
    • 30 dkg dió
    • sárgabaracklekvár ízlés szerint
    • 2 dkg élesztő
    • 30 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A lisztet nem mérjük ki, hanem gyúrás közben adagoljuk hozzá, hogy egy nem ragadós, könnyű tésztát kapjunk.

    Hozzáadunk 10 dkg margarint, cipókra formázzuk, majd kinyújtjuk. Megkenjük sárgabaracklekvárral, majd rászórjuk a darált diót. A végeit visszahajtjuk, majd feltekerjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és tojássárgájával lekenve, előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá