Lekváros diós bejgli recept

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A lisztet nem mérjük ki, hanem gyúrás közben adagoljuk hozzá, hogy egy nem ragadós, könnyű tésztát kapjunk.
Hozzáadunk 10 dkg margarint, cipókra formázzuk, majd kinyújtjuk. Megkenjük sárgabaracklekvárral, majd rászórjuk a darált diót. A végeit visszahajtjuk, majd feltekerjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és tojássárgájával lekenve, előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »