Lekváros bukta recept

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál kristálycukor
- fél kg sütésálló lekvár
- csipet só
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztő 1 dl langyos tejbe és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot.
A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a többi cukrot, a közepébe mélyedést készítünk, majd bele tesszük a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját.
Közben a vajat mikróban megolvasztjuk. A tésztát összegyúrjuk és apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Liszttel meghintjük, majd 1,5-2 órán keresztül kelesztjük. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára tesszük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát 10 centis négyszögekre vágjuk, a közepükbe teszünk egy kis lekvárt, majd feltekerjük őket.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük vajjal, majd még egy fél óráig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 20-30 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »