Lekváros bukta recept

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál kristálycukor
- fél kg sütésálló lekvár
- csipet só
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztő 1 dl langyos tejbe és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot.
A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a többi cukrot, a közepébe mélyedést készítünk, majd bele tesszük a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját.
Közben a vajat mikróban megolvasztjuk. A tésztát összegyúrjuk és apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Liszttel meghintjük, majd 1,5-2 órán keresztül kelesztjük. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára tesszük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát 10 centis négyszögekre vágjuk, a közepükbe teszünk egy kis lekvárt, majd feltekerjük őket.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük vajjal, majd még egy fél óráig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 20-30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »