Lekváros bukta recept

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál kristálycukor
- fél kg sütésálló lekvár
- csipet só
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztő 1 dl langyos tejbe és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot.
A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a többi cukrot, a közepébe mélyedést készítünk, majd bele tesszük a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját.
Közben a vajat mikróban megolvasztjuk. A tésztát összegyúrjuk és apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Liszttel meghintjük, majd 1,5-2 órán keresztül kelesztjük. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára tesszük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát 10 centis négyszögekre vágjuk, a közepükbe teszünk egy kis lekvárt, majd feltekerjük őket.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük vajjal, majd még egy fél óráig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 20-30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »