Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 2 dl tej
- 1 db citrom héja
- 1 cs vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítése:
1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Beletesszük egy tálba a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a tejes élesztőt. Dolgozzuk össze, ha kell lágyíthatunk még tejjel. Kelesszük a duplájára, majd ha megkelt a tésztát nyújtsuk ki kb 0,5 cm vastagra, és vágjunk belőle ujjnyi csíkokat. Papírguriga formát bevonunk alufóliával és kenjük be vajjal,majd rátekerjük a csíkokat. Felvert tojással megkenjük és forgassuk meg kristálycukorban, vagy ízesíthetjük a cukrot vaníliával,kakaóporral,dióval, kókusszal. Tegyük tepsire és süssük szép pirosra. Ebből az adagból kb 9-10 db jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »