Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 2 dl tej
- 1 db citrom héja
- 1 cs vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítése:
1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Beletesszük egy tálba a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a tejes élesztőt. Dolgozzuk össze, ha kell lágyíthatunk még tejjel. Kelesszük a duplájára, majd ha megkelt a tésztát nyújtsuk ki kb 0,5 cm vastagra, és vágjunk belőle ujjnyi csíkokat. Papírguriga formát bevonunk alufóliával és kenjük be vajjal,majd rátekerjük a csíkokat. Felvert tojással megkenjük és forgassuk meg kristálycukorban, vagy ízesíthetjük a cukrot vaníliával,kakaóporral,dióval, kókusszal. Tegyük tepsire és süssük szép pirosra. Ebből az adagból kb 9-10 db jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »