Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 2 dl tej
- 1 db citrom héja
- 1 cs vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítése:
1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Beletesszük egy tálba a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a tejes élesztőt. Dolgozzuk össze, ha kell lágyíthatunk még tejjel. Kelesszük a duplájára, majd ha megkelt a tésztát nyújtsuk ki kb 0,5 cm vastagra, és vágjunk belőle ujjnyi csíkokat. Papírguriga formát bevonunk alufóliával és kenjük be vajjal,majd rátekerjük a csíkokat. Felvert tojással megkenjük és forgassuk meg kristálycukorban, vagy ízesíthetjük a cukrot vaníliával,kakaóporral,dióval, kókusszal. Tegyük tepsire és süssük szép pirosra. Ebből az adagból kb 9-10 db jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

