Kürtőskalács recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 2 dl tej
- 1 db citrom héja
- 1 cs vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítése:
1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Beletesszük egy tálba a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a tejes élesztőt. Dolgozzuk össze, ha kell lágyíthatunk még tejjel. Kelesszük a duplájára, majd ha megkelt a tésztát nyújtsuk ki kb 0,5 cm vastagra, és vágjunk belőle ujjnyi csíkokat. Papírguriga formát bevonunk alufóliával és kenjük be vajjal,majd rátekerjük a csíkokat. Felvert tojással megkenjük és forgassuk meg kristálycukorban, vagy ízesíthetjük a cukrot vaníliával,kakaóporral,dióval, kókusszal. Tegyük tepsire és süssük szép pirosra. Ebből az adagból kb 9-10 db jön ki.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.