Kukorica lisztes bagett recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók: 2 db 30 cm-es bagetthez:
- 25 dkg fehér liszt
- 5 dkg kukorica liszt
- 1 tk tengeri só
- 2 dl víz
- 1 tk méz
- 2 dkg élesztő
- 2 ek olívaolaj
Formázáshoz:
- 2 ek kukorica dara
Elkészítése:
A kétféle lisztet és sót összekeverjük, félretesszük.
Egy lábasban vizet melegítünk amiben megolvasztjuk a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő gombák dolgozni kezdenek hozzáöntjük a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Lágy tésztát kapunk, amit 2 cipóra osztunk és kb 30 percnyi kelesztés után formázzuk.
Gyúrótáblánkat meghintjük kukorica darával, amin a tésztákat 2 rúddá sodorjuk. Kezünk élével középen egy sávot, kis mélyedést nyomunk a bagettbe. Újbóli, kb 15 perces pihentetés következik a sütőpapírral bélelt tepsiben. Amikor már dagik lettek, egy éles késsel rézsútos metszéseket ejtünk a felszínükön, majd előmelegített sütőben 200 fokon, 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőtér aljába helyezzünk el egy vízzel töltött edényt, hogy elősegítsük pékárunk finomsági indexének javulását ;)
Sütés után rácsra téve hagyjuk hűlni. Illatuk az egész lakást belengi, kívül ropogós kéreg keletkezik, amit a megpirult kukorica dara koronáz meg, belül pedig omlós és könnyed.
Jó étvágyat!
Tipp:
Egy angol honlapon találtam rá ennek a receptnek az eredetiére, amit kicsit megvariálva a mi szájízünkre alakítottam. Bátran ajánlom az elkészítését, mert ízletes , könnyed és mégis nagyon kiadós. Reggelire, vacsira és akár az uzsonna dobozba való finom pékárú :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »