Kókuszos csiga recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe morzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztben eldolgozzuk a margarint és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, további langyos tejet adhatunk még hozzá. Kb. 30 percet pihentetjük letakarva.
A töltelékhez a tojások fehérjét vízgőz felett felverjük kemény habbá a cukorral együtt, vigyázva nehogy megfőjön. Ha levettük a tűzről, óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A tésztát két részre osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. Megkenjük a töltelék felével, feltekerjük és nem túl vastag szeletekre vágjuk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk. A második tekercsel ugyanezt elvégezzük.
Előmelegített sütőben megsütjük Őket, kb. 175C°-on, lehetőleg világos színűre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »