Kókuszos csiga recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe morzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztben eldolgozzuk a margarint és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, további langyos tejet adhatunk még hozzá. Kb. 30 percet pihentetjük letakarva.
A töltelékhez a tojások fehérjét vízgőz felett felverjük kemény habbá a cukorral együtt, vigyázva nehogy megfőjön. Ha levettük a tűzről, óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A tésztát két részre osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. Megkenjük a töltelék felével, feltekerjük és nem túl vastag szeletekre vágjuk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk. A második tekercsel ugyanezt elvégezzük.
Előmelegített sütőben megsütjük Őket, kb. 175C°-on, lehetőleg világos színűre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »