Kókuszos csiga recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe morzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztben eldolgozzuk a margarint és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, további langyos tejet adhatunk még hozzá. Kb. 30 percet pihentetjük letakarva.
A töltelékhez a tojások fehérjét vízgőz felett felverjük kemény habbá a cukorral együtt, vigyázva nehogy megfőjön. Ha levettük a tűzről, óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A tésztát két részre osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. Megkenjük a töltelék felével, feltekerjük és nem túl vastag szeletekre vágjuk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk. A második tekercsel ugyanezt elvégezzük.
Előmelegített sütőben megsütjük Őket, kb. 175C°-on, lehetőleg világos színűre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »