Lekváros kifli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 3 kk porcukor
- késhegynyi só
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- lekvár,dió,mák
Elkészítése:
tejben feloldjuk a cukrot, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, margarint és a sót, majd a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk. A tésztát kelesztés nélkül három egyforma cipóra osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk vékonyra, majd nyolc egyenlő háromszögre vágjuk.
Az alapjára teszünk a töltelékből és feltekerjük, mint egy kiflit.
Két órára hűtőbe tesszük a kifliket, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással.
A sütőt előmelegítjük, majd 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt a tetejét megszórhatjuk cukorral, vagy durvára vágott dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »