Lekváros kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 3 kk porcukor
- késhegynyi só
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- lekvár,dió,mák
Elkészítése:
tejben feloldjuk a cukrot, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, margarint és a sót, majd a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk. A tésztát kelesztés nélkül három egyforma cipóra osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk vékonyra, majd nyolc egyenlő háromszögre vágjuk.
Az alapjára teszünk a töltelékből és feltekerjük, mint egy kiflit.
Két órára hűtőbe tesszük a kifliket, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással.
A sütőt előmelegítjük, majd 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt a tetejét megszórhatjuk cukorral, vagy durvára vágott dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

