Lekváros kifli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 3 kk porcukor
- késhegynyi só
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- lekvár,dió,mák
Elkészítése:
tejben feloldjuk a cukrot, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, margarint és a sót, majd a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk. A tésztát kelesztés nélkül három egyforma cipóra osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk vékonyra, majd nyolc egyenlő háromszögre vágjuk.
Az alapjára teszünk a töltelékből és feltekerjük, mint egy kiflit.
Két órára hűtőbe tesszük a kifliket, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással.
A sütőt előmelegítjük, majd 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt a tetejét megszórhatjuk cukorral, vagy durvára vágott dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »