Lekváros kifli recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 dl olaj
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 doboz sütés álló lekvár
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk és összekeverjük az összes hozzávalót,hogy kb rétestészta keménységű legyen. Kelesztjük és ha megkelt 3 cipót formázunk belőle. A cipókat kerek formára kisodorjuk és 8 egyenlő részre felvágjuk. Megtöltjük a lekvárral,feltekerjük. A tetejét tojással megkenhetjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, bele tesszük a kifliket és 150 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

