Lekváros kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 dl olaj
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 doboz sütés álló lekvár
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk és összekeverjük az összes hozzávalót,hogy kb rétestészta keménységű legyen. Kelesztjük és ha megkelt 3 cipót formázunk belőle. A cipókat kerek formára kisodorjuk és 8 egyenlő részre felvágjuk. Megtöltjük a lekvárral,feltekerjük. A tetejét tojással megkenhetjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, bele tesszük a kifliket és 150 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »