Gesztenyés túrós kifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl porcukor
- 25 dkg margarin
- 5 dl liszt
- fél csomag sütőpor
- kevés só.
Töltelékhez:
- egy csomag gesztenyemassza
- 0,5 dl habtejszín
- 1 vaníliás cukor
- porcukor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint.
Elkészítése:
A túrót szétmorzsoljuk vagy áttörjük. A lágy margarint a túrót és a tészta többi hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.
A gesztenyét összenyomjuk,majd a krém többi alapanyagával keverőgépben kihabosítjuk.
A tésztát pár milliméternyire kinyújtjuk,majd háromszögeket vágunk belőle. A háromszögek hosszabb oldalára egy kevés tölteléket teszünk, majd feltekerjük és végül a végeiket behajlítva kiflivé alakítjuk. 190C°-on megsütjük, kb 20 percig tart. A végén lecukrozzuk, vagy akár egy kevés olvasztott csokoládét is locsolhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

