Gesztenyés túrós kifli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl porcukor
- 25 dkg margarin
- 5 dl liszt
- fél csomag sütőpor
- kevés só.
Töltelékhez:
- egy csomag gesztenyemassza
- 0,5 dl habtejszín
- 1 vaníliás cukor
- porcukor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint.
Elkészítése:
A túrót szétmorzsoljuk vagy áttörjük. A lágy margarint a túrót és a tészta többi hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.
A gesztenyét összenyomjuk,majd a krém többi alapanyagával keverőgépben kihabosítjuk.
A tésztát pár milliméternyire kinyújtjuk,majd háromszögeket vágunk belőle. A háromszögek hosszabb oldalára egy kevés tölteléket teszünk, majd feltekerjük és végül a végeiket behajlítva kiflivé alakítjuk. 190C°-on megsütjük, kb 20 percig tart. A végén lecukrozzuk, vagy akár egy kevés olvasztott csokoládét is locsolhatunk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »